Anna Berg Škvor: Pobarvanka – Gradovi in druge lepote Slovenije
Članki

Anna Berg Škvor: Pobarvanka – Gradovi in druge lepote Slovenije

Iščete način, kako izraziti svojo ustvarjalnost in si odpočiti od vsakdanjega stresa?

Čas je, da preizkusite pobarvanko za odrasle – Pobarvanka Gradovi in druge lepote Slovenije, ki je odlična priložnost za sprostitev in raziskovanje vaše ustvarjalne plati. Ne glede na to, ali ste izkušeni navdušenec nad barvanjem ali novinec, je pobarvanka odličen način, da iz stresa ustvarite umetnost in najdete duševni mir.

Pobarvanka je zelo dober način za sprostitev, saj se med barvanjem posamezniki pomirijo in umirijo svoje misli.

O avtorici

Anna Berg Škvor je rojena v Gotenborgu na Švedskem. Slikarstvo je študirala pri profesorici Bror Stave, oboje na Domens Konstskola v Gotenborgu v letih 1984 do 1988. V Portorož, kjer danes živi in ustvarja, se je preselila leta 1996. Od leta 2015 je članica švedskega združenja umetnikov (Swedish Society of Artists). Avtorica se je doslej predstavila na več kot 35 samostojnih ali skupinskih razstavah na državnem in mednarodnem nivoju.

Kako lahko barvamo?

Barvanje po vrsticah: Je preprosta tehnika, pri kateri se barve po vrsticah od spodaj navzgor ali od leve proti desni.

Barvanje od sredine navzven: Pri tej tehniki se barve od sredine pobarvane slike navzven.

Omara barvanja: Barva se od robov slike navznoter.

Barvanje od spodaj navzgor: Barva se od spodaj navzgor, da se doseže efekt globine in perspektive.

Mešanje barv: To je tehnika, pri kateri se dve ali več barv mešata, da se doseže nova barva.

Odtenki ene barve: Je tehnika, pri kateri se ena barva uporablja v različnih odtenkih, da se doseže različne učinke in globino.

Barvanje s čopičem: Tehnika, pri kateri se barva z uporabo čopiča nanese na papir. To lahko pomaga doseči bolj nenaravne ali abstraktne učinke.

S pobarvanko torej lahko uživate v lepotah Slovenije, hkrati pa ste ustvarjalni in se zabavate, kar vam predstavlja umik od stresnih misli.

Odlična je za darilo vsem, ki obiščejo Slovenijo. Primerna je tudi za tujce, ki obiščejo ali si želijo obiskati Slovenijo, saj je prevedena v angleški jezik.

Pobarvanke lahko naročite v spletni knjigarni Moja knjiga. V mesecu februarju pa ob nakupu dobite še platneno vrečko Gradovi in druge lepote Slovenije.