Knjige

A.B. Krooss: Igra zaupanja

Ste že slišali za pisateljico A.B. Krooss? Za psevdonimom se skriva Slovenka, ki zelo rada potuje in ki zase pravi, da je pri pisanju svobodnejša, če ostaja anonimna. Napisala je romana krOg in Igra zaupanja o katerem si lahko več preberete v nadaljevanju. Avtorica je ena redkih, ki razbija tabu ljubezni in na nežen način spreminja togost, skrivanje in celo zanikanje. Zase pravi, da ničesar ne sodi, samo opiše odnose in njihov razvoj.

Kratka obnova knjige:

Andreja je spoštovana sodnica na Okrožnem sodišču v Ljubljani, ki se posveča samo delu in sinu Janu. Rada ima svoje življenje, ker je predvidljivo in mirno. Ko pa spozna Janovega nogometnega trenerja in jo presenetita njegova mladost in neustavljiva privlačnost, neprestano razmišlja o njem. V strahu, da si bo preveč zapletla življenje, ga odrine od sebe, a kaj kmalu ugotovi, da jo pravi zapleti šele čakajo.

Leon je uspešen odvetnik, ki za vsako ceno skriva svojo mračno preteklost. Ko izve, da ima desetletnega sina, se mu življenje postavi na glavo. Odloči se, da bo zaradi njega postal boljši človek, opustil stare navade in zapustil rodno mesto. Vendar mu preteklost sledi tesno za petami in bolj ko se je otresa, bolj prihajajo na dan mračne podrobnosti njegovih dejanj.

Knjiga Igra zaupanja vas bo ponesla v vesolje ljubezni in zaupanja, sprememb in obžalovanja, ter vas na koncu varno pripeljala nazaj na zemljo, nepoškodovane, srečne in zadovoljne.

Dodatna vrednost knjige je, da spoznamo veliko slovenskih krajev. Avtorica nam odkriva prelepe kotičke Slovenije, slovensko kulinariko, jedi in vina. Pravi, da bi vsem rada povedala, da imamo v Sloveniji ogromno odličnih vin in odličnih knjig, ter da se za vsakogar lahko nekaj najde. Samo predsodke moramo odpraviti in poskusiti nekaj novega. S starimi ključi ne moramo odpreti novih vrat, prihodnost pa je zanesljivo nova in sveža.

Avtorica je tudi sama obiskala vse kraje, ki so omenjeni v knjigi. Idej, kam na izlet, romantičen oddih ali večerjo ob dobrem vinu, nam torej, ob koncu branja knjige, zagotovo ne bo manjkalo.

Popoldan se je prevesil v večer. Bil je petek, devetnajstega aprila, in na obzorju se je izrisala rožnata polna luna. Pravijo, da si je treba na takšen dan nekaj zaželeti zase ali za nekoga, ki ti je pri srcu, in prižgati svečo, ki mora goreti štiriindvajset ur, saj naj bi se potem spremenila v večni ogenj. Tako naj bi se ti namreč želja po vsej verjetnosti uresničila. Kdo ve, mogoče pa res.

A.B. Krooss, Igra zaupanja (str. 7)