Življenje v gozdu
Otroške knjige

Deni Kragelj izdala nove prevode knjige Življenje v gozdu

Avtorica terapevtskih pravljic Deni Kragelj je izdala nove prevode knjige Življenje v gozdu. Od zdaj jih lahko beremo v poljskem, španskem, italijanskem, hrvaškem, angleškem, srbskem in nemškem jeziku. Pogumno je stopila na tuji trg in tako sledi svojemu cilju, da kvalitetno literaturo prinese do čim večjega števila otrok po celem svetu. Trdi, da je pravljična vzgoja najlepši in najlažji način pristopa k otroku.

Veliko energije namenja dostopnosti svojih zgodb. Tako jih lahko popolnoma brezplačno poslušate v slovenskem in angleškem jeziku ali si v knjižnicah izposodite fizične in e-knjige. Dostop do vseh pobarvank je omogočila na spletni strani www.deni.si, kjer lahko naročite tudi drugo knjigo, Življenje v morju, ki je trenutno prevedena v angleški in nemški jezik. 

Življenje v morju in življenje v gozdu

Življenje v gozdu in Življenje v morju

Življenje v gozdu in Življenje v morju sta zbirki terapevtskih pravljic namenjeni predšolskim otrokom.

Življenje v gozdu vsebuje 10 pravljic, 10 pobarvank ter 10 zvočnih pravljic. Življenje v morju pa 11 pravljic, 11 pobarvank ter CD (novejše izdaje imajo QR kodo) z 22 zvočnimi posnetki, kjer je vsaka izmed 11 pravljic predstavljena v umirjeni in živahni izvedbi. Sta posebni zbirki pravljic, ki otroku pomagajo predelati občutke in situacije v katerih se še ne znajde sam. Tudi staršem pomaga začeti pogovor, ki ne bo peljal v beg in upor otroka, temveč v konstruktivno reševanje težav, ki pestijo otroke. Terapevtske pravljice v sebi skrivajo globok pomen in preko zgodbic učijo otroke čustvovanja, poimenovanja čustev kot so sreča, ponos, žalost, jeza in druge. Pobarvanke imajo tako za otroka po prebrani pravljici še večji pomen, saj mu omogočijo urediti misli, dojeti prebrano zgodbo ter predelati občutke in situacije s katerimi se vsakodnevno srečuje.

Pravljice tako otroke kot tudi starše učijo o odnosih, življenju, odraščanju, ljubezni, spodbujajo k dobrim dejanjem  in govorijo o realnosti ter s tem dajejo nasvete kako naj se vedemo, ko sami pridemo v podobne težke situacije.