Knjige

Igor Gošte: V zakulisju in Čebelje dogodivščine

V zakulisju je Igorjeva deveta knjiga in morebiti najbolj zrelo delo doslej. Ne samo, da je v pisanju neobičajno kritičen in iskren (tisti, ki ga osebno poznamo, vemo, da je nekonfliktna oseba), hkrati pa še vedno uglajen in ne dopusti, da bi mu emocije zameglile pogled na realnost opisanih situacij. Igor je zmožen avtorefleksije in nikoli ne zanika svojih “slabosti” kot so trmoglavost, naivnost in včasih stoično prenašanje udarcev, na katere bi se marsikdo odzval bistveno bolj impulzivno. Ravno zato bi težko rekli, da Igor svoj novi roman izkorišča za obračune s tistimi, ki so ga na tak ali drugačen način prizadeli, saj skozi svoje pisanje odkrito priznava napake, ki jih je storil in se iz njih česa naučil (kar pa za tiste, ki so ga prizadeli, težko rečemo). Knjiga govori o zakulisju politike, medijev, televizijskih zgodbah o humanitarnih projektih, ukradenih otrocih, Golem otoku …
V zakulisju je prej literarno ogledalo naše realnosti kot pa klasična avtobiografija, povrhu tega pa prikaže, kako nehvaležen, zahteven in ubijajoč je lahko poklic novinarja, še posebej če se ne pustiš voditi.

Čebelje dogodivščine

Čebelje dogodivščine

Korak v svet pravljic je naredil s slikanico Čebelje dogodivščine, ko je dobil vnuke. Pravljice o živalih je ilustriral Jože Potokar, Čebelje dogodivščine pa hčerka Liljana Koban.

Avtor na prikupen in duhovit način predstavi vsakdanjik čebel, ki gredo navsezgodaj zjutraj na lov za medom. Čebelice so karakterno zelo raznolike; od mladih čebelic, ki se večkrat lotijo neke stvari s srcem, pri tem pa zanemarijo glavo, preko modrih čebel, ki poznajo zdravilo za vsako bolezen pa vse do čebeljih starešin. Pravljica je namenjena temu, da se otroci seznanijo in spoštujejo delo teh plemenitih živalic.

O avtorju

Igor Gošte je oče, dedek, avtor tv oddaj in devetih knjig, sodelavec Večera in Reporterja, soorganizator humanitarnih tekov in še bi lahko naštevali. Zase pravi, da tako kot rad govori, rad tudi piše. Da se je opogumil in izdal svojo prvo knjigo, pesniško zbirko Svetla tema (2003), je trajalo kar nekaj let. Kolumne piše že skoraj tri desetletja, zadnja leta za tednik Reporter in dobro leto za Večer. Zase pravi, da bomo pri njemu pogosto slišali besedo zakaj in ga videli v pogovorih s starejšimi osebami in med otroki, ki so prava zakladnica iskrenosti.

Knjigi lahko naročite pri avtorju na telefonski številki 041 989 446 ali preko maila igor.goste@siol.net