Knjige

Petra Škarja: CAMINO – Od suženjstva do svobode

Knjiga, ki vam bo pomagala v težkih trenutkih. Celo v tistih – najtežjih. Podaja upanje, moč, vero v življenje in smisel vztrajanja. 

Ta knjiga se je pisala 13 let. Oziroma 24 let. Le spisana je bila na in po Caminu. Na poti, ki mi je predstavljala osebni prehod. Prehod iz lastnega suženjstva do svobode, suženjstva kot posledice travme iz otroštva, s katerimi posledicami sem se borila vse do sedaj. Pripravljena sem bila iti na konec sveta, da se rešim teh okov, ki so postajali vse težji in težji in pod katerimi bremeni sem klecala spet in spet. In prav to sem storila. Šla na konec sveta (Fisterra) iskati preprosto – lahkotnost in svobodo!

Knjiga Camino

CAMINO

Camino je narava, katere del postaneš.
Camino je čas, ki ga imaš, da spoznaš sebe.
Camino so ljudje, ki jih srečaš na poti, kjer te vsakdo obogati na svojstven način. Camino je pristnost – pristnost narave,
pristnost življenja, pristnost odnosov.
Camino je odločitev, ki jo sprejmeš,
da boš v življenju nekaj spremenil.
In Camino je še nekaj, česar ni moč opisati,
temveč lahko le doživiš.

Petra Škarja: CAMINO – Od suženjstva do svobode (str. 3)

Knjiga za vse, ki si želite odložiti težka bremena preteklosti.

“Šla sem na Camino, da bi, klišejsko rečeno – našla sebe. A trenutno čutim, kot da še nikoli nisem bila tako izgubljena.
Doma sem, a občutek ni takšen. Vse mi je tako – poznano in hkrati tuje. Hladno. Štirideset dni je doba, ko ti tisto postane normalno življenje, to tukaj pa nekaj novega. Občutek imam, kot da se moram ponovno naučiti vsakdanjega življenja tu, v sicer domačem okolju. V normalnem okolju, bi temu lahko rekli. le da zdaj ne vem, kaj je bolj normalno. Tisto življenje gibanja v naravi po Caminu ali to tukaj, močno zaigrano in umetno, med stenami.
Zunanji opazovalec tega verjetno ne more ne razumeti ne videti. Zgolj razumsko gledano, namreč res nimam nikakršnega razloga za slabo voljo. Zato je to še toliko težje razložiti …

Petra Škarja: CAMINO – Od suženjstva do svobode (str. 222)

O avtorici

Petra je avtorica več knjižnih uspešnic, zavzeta bralka in popotnica po duši. Zase pravi, da rada potuje, obožujem naravo in si življenja brez knjig ne more predstavljati. Smisel življenja vidi v ustvarjalnosti in odnosih, ki so ji iz leta v leto pomembnejši. »Še vedno ostajam ena od sanjačev, ki mislimo, da s spremembo posameznika lahko spremenimo svet,« je o sebi zapisala na svoji spletni strani. Iz ljubezni do knjig je ustanovila tudi Založbo 5KA

Kaj ti bo življenje, če je narekovano? Slediti je preprosto, a tudi dolgočasno. Slediti je varno, a brez strasti. Slediti je pričakovano, a za sabo ne puščaš novih sledi.