Gabriella M._Nepopolna
Knjige

Gabriella M.: Nepopolna

Nepopolna je zgodba o dekletu, ki je potrebovalo pomoč psihologinje, in o psihologinji, ki je potrebovala pomoč dekleta. Njuni zgodbi, tako zelo podobni, čeprav hkrati tudi povsem drugačni, jima odpreta oči in v njiju prebudita globoko razumevanje dogodkov, ki so ju zaznamovali, ter druga druge. Med njima se splete čudovito prijateljstvo, ki hitro preraste štiri stene ordinacije. Kaj vse se bo še spletlo? In kaj razpletlo?

Kdo se bo opravičil komu?
In najpomembneje: se je potrebno zaradi nepopolnosti res opravičevati?

Knjiga Nepopolna

Roman ni klasično mladinski, pa tudi ne le za odrasle. Najstniki se občasno težko vklopijo v družbo sošolcev, spet drugi mislijo, da bodo sprejeti, če bodo sledili močnejšim. Vsem pa je skupno to, da odraščajo. Knjiga Nepopolna je namenjena prav njim – najstnicam in najstnikom. Pa tudi vsem nam, ki se z njimi spopadamo v domačem okolju.

Avtorica se je odločila, da poseže v temo za katero se zdi, da se o njej veliko govori, a je še veliko neizrečenega. Pravi, da je medvrstniško nasilje s pomočjo socialnih omrežij preseglo vse meje in nemalokrat slišimo koga reči, da nima smisla, saj se tega ne da ustaviti. Morda res ne, a ni nujno, da vsaka težava ostane le to. Ko težava postane izziv, je velika verjetnost, da jo bomo rešili. Zgodba je namenjena tako mladim kot odraslim. Mladim, da bi vedeli, kako je življenje velikokrat nepravično, a ne nujno tudi nepopolno. In odraslim, ki ne vedo, kaj vse se podi po mislih najstnikov ter jim ne nazadnje ne znajo ali zmorejo pomagati.

Nepopolna je roman o resnični problematiki zatiranja v šoli in zgodba se vas bo zagotovo dotaknila.

O avtorici

Avtorica je napisala dva ljubezenska romana Abstraktna podoba in Ledena podoba. Piše pod psevdonimom Gabriella M., ki ga je sestavila iz imen glavnih junakinj njenih prvih dveh romanov; Mie Gabriel in Elle Mason. Navdih za Nepopolno je črpala iz časa življenja v dijaškem domu in iz izkušenj sedaj, ko gleda odraščati svoje otroke.