Zapisi-z-gora
Knjige,  Otroške knjige

Sandra Pohole: Planinski dnevnik Zapisi z gora

Planinski dnevnik Zapisi z gora so žepna knjižica, ki jo lahko povsod vzamemo s sabo in tako bo vsaka naša pot zapisana. Primeren je za vsakega pohodnika, planinca in kolesarja.

Zapisi z gora: Planinski dnevnik

Zapisi z gora niso le priročen pohodniški dnevnik stare šole (svinčnik in papir!), saj so opremljeni še s pravili vedenja na gorskih poteh in naravi nasploh ter koristnimi napotki za vsakega pohodnika in kolesarja. Vsebujejo tudi nekaj malega o tihi govorici živali.

Vanj lahko beležimo naše cilje, kakšno pot smo opravili, koliko časa smo za to porabili, lahko naredimo žig na vrhu hribov … Predvsem pa si zabeležimo, kako luštno smo se imeli, s kom smo šli in kaj zanimivega se nam je pripetilo. Beležimo lahko vrsto športnih aktivnosti kot so pohodništvo, kolesarstvo, plezanje, tek, smučanje, tek na smučeh in še kaj.

Prvi zapisi z gora: Planinski dnevnik

Otroška različica Prvi zapisi z gora je kot prva planinska spominska knjiga, ki je izšla leta 2020. Primerna je za otroke do desetega leta starosti. Je odličen pripomoček za starše in vse, ki delajo z mladimi in jih sploh prvič spoznavajo s čari pohodništva, gorskega sveta oziroma gibanja na prostem nasploh.

Zasnovan je kot mala planinska spominska knjiga, kamor otroci beležijo svoje vtise in doživetja. Je tudi didaktičen, saj vsebuje opise nekaterih gozdnih in gorskih živali ter preproste križanke in igre, kot so iskanje razlik, labirinti, povezovanje pik v slike in še kaj. Poleg tega je opremljen tudi s preprostimi pravili gorskega bontona.

Otroci bodo zagotovo navdušeni, saj otroka skozi strani planinskega dnevnika spremljajo živali ter jim naredijo pot bolj prijetno, zabavno in poučno.

O avtorici

Hribe in gore je vzljubila razmeroma pozno. Nad njimi je bil že leta poprej navdušen njen partner, ki je s prijateljem redno hodil na turno deskanje, ona pa je ostajala doma in nekega dne je imela tega dovolj. Šla je zraven in tako se je začela njena zgodba. Bila je navdušena in tu se je pojavila želja, da bi svoje podvige trajno zabeležila, vendar ne na digitalni fotografiji. Prvi planinski dnevnik se je hitro polnil in ko je potrebovala novega, je ugotovila, da na trgu ni nič takega, kar bi si želela sama. Odločila se je, da ga oblikuje kar sama, saj se poklicno ukvarja z grafičnim oblikovanjem. Tako so nastali Zapisi z gora.

Na strani Zapisizgora.si, lahko poleg planinskih dnevnikov in emajliranega lončka, naročite tudi stenski koledar za prihajajoče leto s čudovitimi motivi največjih in najlepših slovenskih znamenitosti. Pred kratkim je izšla že peta, prenovljena izdaja Planinskega dnevnika, ki ima novo naslovnico ter barvno in dopolnjeno notranjost.

Poleg knjižic Zapisi z gora so na voljo še emajliran lonček in tematska pobarvanka za najmlajše. Je sploh treba dodati, da so to tudi odlične ideje za darilo?