Knjige

Mojca Rudolf: Prelomno poletje

O knjigi

Kaja je prepričana, da bo to poletje povsem mirno in običajno. Nekaj prebranih knjig, nekaj sproščenih sprehodov, veliko pogovorov z babico. Ko pa na podstrešju babičine hiše odkrije stare revije, njeni načrti o mirnih počitnicah krenejo čisto v nasprotno smer. Čakajo jo preizkušnje in presenečenja, o katerih ni niti slutila. Na koncu poletja Kaja ugotovi: Neko obdobje se je nepreklicno končalo. Nikoli več se ne bo vrnilo. In jaz ne bom nikoli več takšna kot prej. 

O avtorici

Je pisateljica s srcem in dvajsetimi izdanimi knjigami za otroke, mladino ter odrasle. “V knjigah so skrivnosti, ki čakajo, da jih odkrijete. Pisatelj vam da okvir, vse ostalo lahko storite sami, s svojo domišljijo, s svojim razmišljanjem. Izkoristite moč knjig. Berite jih,” so njene besede o knjigah.

“Babi se nikoli ne bi odzvala s predsodkom, da so težave rezervirane samo za odrasle. Z njo se lahko pogovarjam o marsičem. Tudi zaupam ji marsikaj. Že velikokrat se je zgodilo, da sem skozi njene oči svoje težave videla drugače ter jih celo razumela in rešila. Zato pravim, da je babi moj varni in trdni pristan. Babi pa mi na to odvrne, da ladje niso narejene, da bi varno stale v pristanu, temveč morajo pluti po širnem svetu. Včasih naleteti na strašne orkane in neurja, da je že videti, da se bodo strle, a se ne. Vsakemu neurju sledita jasnina in mirno morje. In na koncu širnega oceana vedno nekje tiči kopno.” (Prelomno poletje, str.29)

Knjiga je namenjena tako mladim kot tudi odraslim, saj je polna življenjskih modrosti. Naročite jo lahko na spletni strani avtorice.