Intervju

Intervju: Žiga Rejc

Žiga je avtor blagovne znamke Jaz pa pojdem, kamor spadajo tudi izletniki Jaz pa pojdem, Jaz pa pojdem z otroki in Jaz pa pojdem s psom. V izletniku tiskanem na recikliranem papirju, najdemo več kot 50 idej za izlete in kupone s popusti. Izletnik lahko dopolnimo s svojimi fotografijami, kaj dopišemo, narišemo in s tem ustvarimo dragocene spomine.  Zase pravi, da ljubi potovanja, različne kulture, navade in običaje ter obožuje občutek, ko prispe v novo državo, ki je še ne pozna. Več o njem in njegovem delu pa si preberite v intervjuju.

Žiga Rejc

Opiši se v nekaj stavkih, da te bralci malo spoznajo.

Sem Žiga Rejc, star sem 24 let in sem velik ljubitelj izletov in potovanj. Sem tudi ponosni lastnik psičke Bine pasme Bostonski terrier, po poklicu pa sem srednji zdravstveni tehnik, morda nekega dne celo diplomirani! 😀 Sem avtor blagovne znamke Jaz pa pojdem, do sedaj pa sem ustvaril in lansiral že kar tri izletnike, kmalu pa prihaja tudi nekaj novega.

Od kod ideja za ustvarjanje izletnikov? Pa za ime Jaz pa pojdem? 

Neštetokrat se mi je že zgodilo, da na nedeljo nisem imel ideje kam na izlet, zato sem enostavno poležaval doma ali pa se odpravil na izlet nekam, kjer sem bil že neštetokrat. Sem mnenja, da se ne zavedamo, da je Slovenija tako majhna, da lahko iz enega konca do drugega pridemo v nekaj urah, kar pa velikokrat ne izkoristimo. Ko sem razmišljal o idejah za izlete sem jih želel zbrati na enem mestu, vendar sem želel dodati izletom še piko na i, in tako je nastal prvi slovenski interaktivni izletnik Jaz pa pojdem. Ko semrazmišljal o imenu pa sem takoj vedel, da želim, da se sliši slovensko oziroma, da vsak ko sliši ime pomisli na Slovenijo. In mislim, da prav vsak najprej pomisli na Kekca.

Si imel pri realizaciji kakšno pomoč, podporo ali si vse izpeljal sam? 

Vsekakor sem imel pomoč. Družinski člani in prijatelji so bili primorani brati in pregledovati izletnike, da so povedali, če bi kaj spremenili. Glede izvedbene pomoči pa sem imel tudi pomoč grafične oblikovalke.

Izdal si tri izletnike. Si tudi sam obiskal vse kraje, ki so omenjeni v njih? 

Res je, do sedaj sem izdal tri izletnike, v vseh treh skupaj pa je navedenih kar 130 idej za izlete po celotni Sloveniji. Idej je v izletnikih res veliko in večino sem seveda obiskal tudi sam, nekateri izleti pa me še čakajo.

Rad potuješ? Katero potovanje pa ti je ostalo najbolj v spominu?

Ljubim potovanja! Obiskal sem že kar nekaj držav po svetu in potovanja, ki so mi ostala najbolj v spominu so Maroko, Tanzanija, tudi Jordanija. Nekaj posebnega je bila zagotovo tudi Sri Lanka, saj je bilo to moje prvo potovanje izven Evrope. Svet je tako raznolik, tako lep in drugačen, da je enostavno prav, da ga raziskujemo.

Kam jo najraje “mahneš” na izlet? Se rad vračaš v iste kraje?

Jaz pa pojdem

Kamorkoli. Dejansko kamorkoli. Rad se vračam na mesta, kjer mi je bilo lepo, vendar rad vsakič znova poiščem kaj novega. Mislim, da je ravno to čar izletov in potovanj. Da raziskujemo. Med obdobjem prvega vala Covid-19 sem bil presenečen nad tem kaj vse se skriva v moji občini. Priznam, nisem je poznal dovolj in sem bil prav vesel, da sem imel možnost raziskovati svojo okolico.

Kateri izlet pa je nate naredil največji vtis? 

Huh, težko rečem. Preden sem zapisal odgovor na tole vprašanje sem kar nekaj minut sedel in razmišljal. Mislim, da bi izbral Belo Krajino in razgledno točko Kozice, saj mi je pot nazaj prečkal medvedji mladiček, kar je bilo res nepozabno.

Kaj vse ponuja spletna trgovina? 

Spletna trgovina jazpapojdem.si ponuja vse tri izletnike in tudi druge Jaz pa pojdem produkte. Med drugim lahko na spletni strani najdete emajlirano skodelico, zapestnico, nahrbtnik, copate s simpatičnim napisom »Jaz pa pojdem na kavč!«, termo stekleničko in prav posebno termo steklenico s posodico za vse lastnike kužkov. Se splača skočiti na jazpapojdem.si in si kaj lepega izbrati.

Kje te bralci lahko najdejo in naročijo tvoje izdelke?

Najdete me lahko na Instagramu na profilu @jazpapojdem ali mojem osebnem profilu @zigarejc, prav tako pa me lahko najdejo tudi na Facebooku (Jaz pa pojdem – slovenski izletnik). V kolikor imate kakšno dodatno vprašanje pa mi lahko pišete tudi na info@jazpapojdem.si.

Najlepša hvala za prijeten pogovor in veliko uspehov na poslovni poti še naprej.