Knjige

Sašo Baumkirher: Moj pogled na svet – Program človek 

O knjigi

Se kdaj sprašujete kako deluje naš sistem? Zakaj imamo toliko pravil, zakaj imamo denar, čemu lakoto in revščino, bolezni, kdo nam kroji vsakdanje življenje in še posebej če se sprašujete kdo in kako lahko to spremeni na bolje, potem v rokah držite pravo knjigo! Ta vam bo predstavila pogled avtorja, njegova spoznanja, vizijo in pot do boljšega, svobodnega, pravičnega sveta brez denarja in suženjskega sistema, ki nam je vsiljen v zibelko življenja preko programa-človek, ter vas bo popeljala do stika s sabo in z naravo.

O avtorju

Sašo Baumkirher se je rodil leta 1984 v Trbovljah. Pravi, da je odraščal v času sistema, v katerem niso bile police polne neštetih izdelkov iz celotnega sveta, ter v času, ko je malokatera družina imela svoj avto.

“Človek je individuum in na njega je treba gledati celostno; od tega kako razmišlja, kako je bil vzgajan, kako se počuti, vede, prehranjuje, v kakšnem odnosu živi, okolju, kakšna je njegova stopnja zavedanja, raziskovanje izven programiranih okvirov. Vsak si sam ustvarja življenje in tega se zavedam, skušam ostajati zbujen, vsak sleherni trenutek. Skušam odreagirati zbujeno, preudarno in tako kot čutim. Z ljubeznijo, brez zavisti, nasilja, brez da škodim komurkoli na kakršenkoli način. Živeti je lepo,” avtor zaključi poglavje Kdo sem.

“Ob besedi vera sam vedno najprej pomislim na cerkev in verovanje v boga. Verovanja in religij pa je zgodovinsko gledano kar veliko. Včasih so imeli ogromno različnih bogov: bog sonca, groma, zemlje, ljubezni, vojne … tudi za vsak naraven pojav, ki se je zgodil, so verjeli, da jih bog kaznuje ali pa nagrajuje. Danes imamo različne vere in verovanja, vendar na drugačen način in za drug pomen. Kadar je človek bolan, prizadet ali v kakršnikoli težki situaciji, se navadno zateče k bogu. Ni pomembno v kaj in koga veruje ter v kakšni obliki je njegov bog, išče odrešitev zunaj sebe in predvsem v to verjame. S tem ni nič narobe, nasprotno!” (Moj pogled na svet – Program človek, str. 3)